Bloembollen

Fritillaria uva-vulpis / Vossedruif

Vossedruif, wordt ongeveer even hoog als narcissen. De plant bloeit midden in het voorjaar met mooie auberginekleurige klokjes met okergele tippen aan de bloemblaadjes . Geeft meerdere hangende bloempjes per steel welke heerlijk geuren. De smalle bladeren zijn lang en bedekt met een mooie grijze waas.
Standplaats Vossedruif:
Het Vossedruif groeit in het wild vooral op plekken in volle zon of halfschaduw, in goed gedraineerde grond die altijd een beetje vochtig is.

Zorg voor grond met een flinke hoeveelheid organische mest. Klei of leem dient te worden vermengd met minimaal vijftig procent grit en zand om een optimale afwatering te bewerkstellingen. Vossedruif is een relatief sterke plant die nauwelijks last heeft van ziektes en insecten. Is de grond in het koude seizoen te nat dan zullen de bolletjes echter rotten en gaat de plant kapot.
Plant ze tussen planten die later bloeien of onder bladverliezende heesters. Ook geschikt om te planten in een wilde bloemenweide en in potten. Combineer Vossedruif bijvoorbeeld met Knikkend nagelkruid.

Prijs: 20 stuks € 4,50 zolang de voorraad strekt